Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme!
Madbloggernes Himmel har stadset sig op til højtiden, så her dufter både brunt og brændt – og af sydende andefedt, simrende saucer, varme krydderier og saftige citrusfrugter. Julen handler først og fremmest om at være sammen, om at mødes og nyde hinandens selskab. Og i en ægte madbloggers jul samles man jo både om konfekt og småkager, gode drikkevarer at lune sjælen på, en overdådig julemiddag og bugnende julefrokostborde. Nej, der er sandelig ingen smalle steder i en madbloggers jul. Ja vi tænker nærmest ikke på andet end at sylte og bage og brase og gøre ved!
Og det kan komme dig til gode, hvis du står og mangle inspiration til alle julens lækkerier. Hvadenten du er til den traditionelle Jul eller ønsker at prøve nye, måske mere eksotiske? varianter af din julesul finder du her en lang række opskrifter fra forskellige danske madbloggere med alverdens ideer til at gøre din jul sød, sprød og helt vidunderlig!
Konfekt
Cecilia fra Copenhagencakes har lavet fine Chokoladetrøfler og Chokoladefugde
Anne fra Anne au Chocolat byder på Hjemmelavet bounty, Salte macadamianødder med hvid chokolade og Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade
Nada fra La Cucina Nada har Marengstoppe og kransekagekonfekt og Choko-nougat toppe med ristede hasselnødder på bloggen
Maja fra Chocolat frister med Julekugler, Chokoladeis med julesmag, Magiske marcipankugler med hindbær. citron og hvid chokolade og Snebolde
Hanne fra Hanne K’s verden har lavet Hasselnødde-mandeltoppe, Hjemmelavede A-lakridser, Marcipankonfekt, Chokolade-lakridskarameller, Chokokarameller, Brændte mandler og Hjemmelavede p-tærter
Malou fra Klidmoster frister med Marcipankonfekt, Lakridskarameller, Lakridstrøfler, Pistaciemarcipan, flere Lakridstrøfler, Karamelkugler med lakrids og honning, Karameller med lakrids, citron og hvid chokolade, Kardemomme-fudge og Grov marcipan
Sandra fra CPHFOODIE forsøder julen med Karameller med saltede pistacienødder og Kokoskugler med rom
Heidi fra Heidis Verden og Heidis Low Carb Verden har lavet både sunde og syndige sager som Hjemmelavet snickers, Julebounty og Snedryssede marcipankugler med nougat og chokolade, Mandler med hvid chokolade og lakridspulver, Sød lakrids med chokolade og lakridspulver, Chokoladebidder med jordnødder og banan, Sund fudge med hasselnødder og kakao og en sundere udgave af Hjemmelavet marcipan med dadelsirup/dadelpuré
Sif fra Anarkistens Ægte Kogebog fryder ganen med Havregrynskugler med chokolade, Chokoladetrøfler med kaffe, rom og mint, Appelsinmus, Flere trøfler med chokorange, kahlua-kokos og vanille og Saltede karameller
Ann-Christine fra Valdemarsro julehygger med Konfekt med Baileys og marcipan, Julekarameller og de smukkeste Kandiserede æbler
Marie fra Cocina Fragrante frister med Juletrøfler med varme krydderier
Småkager og Kager
Simon fra Webopskrifter har bagt Vanillekranse
Linn fra Frk. Kræsen har bagt Svenske Lussebullar, Brunkage-cupcakes og Svenske pepparkakor
Cecilia fra Copenhagencakes byder på svensk julestemning med sine Svenske peberkager og skønne Citronpepparkakor med ingefær
Anne fra Anne au Chocolat har Oldemors finskbrød og Marcipan-specier i kagedåsen
Nada fra La Cucina Nada frister med Svenske Luciaboller, Julemuffins og Jødekager
Martin fra Rigeligt Smør har Æblerskiver med æblekompot på menuen
Maja fra Chocolat lokker med Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade, Macarons med kanel og Snemands-macarons
Hanne fra Hanne K’s verden har lavet Lune æbleskiver, Vanillekranse, Havregrynskager, Appelsinspecier, Marcipanspecier og Sarah Bernhard kager
Stine fra Chokoladesansen lokker med Brunkagemuffins med blød appelsinganache
Malou fra Klidmoster har bagt Julekage med masser af sprut, Krydrede æbleskiver, Julede macarons med hvid appelsinganache, Konfektkage med dadler, marcipan og nougat og Julenødder
Lasse fra Madarkitekterne har sine yndlingssmåkager Honningmumser på bloggen
Signe fra Signes Mad fryder smagsløgene med Honningkager og Pebernødder/peberkager
Sif fra Anarkistens Ægte Kogebog fylder kagedåsen med Små juletærter med hasselnøddemazarin, Finskbrød, Pebernødder, Fruitcake, Krydret æblekage, Krydderdoodles, Æbletærte med honningmazarin, Æblefritter anno 1553, Vanillekranse, Gammeldags peberkager, Æbleskiver, Jødekager, Fine klejner anno 1901, Kringle med æbler, svesker og marcipan, Ingefærsnebolde, Fedtebrød med citronglasur og Æbleskiver med saltet karamelsauce
Ann-Christine fra Valdemarsro bager Pebernødder
Heide fra foodMAD hygger med Jødekager, Vanillekranse og Klejner
Julemiddagen
- Anden, Gåsen & Flæskestegen
Ann-Christine fra Valdemarsro har et bud på den Ultimative langtidsstegte and med appelsin, timian og vanille
Malou fra Klidmoster lokker med både Langtidsstegt and med fyld af kirsebær og kastanjer, Duck au Vin, And i römertopf og Langtidsstegt and samt de vegetariske alternativer Grønkålspostej og Den falske juleand
Lars og Morten fra Grydeskeen disker op med både Sprødstegt andebryst og Langtidsstegt and
Kim fra Grillkokkerier frister med Flæskesteg a la porchetta, Grillet flæskesteg, Turbo flæskesteg, Den klassiske and – på grillen, And serveret med hokkaidocreme og appelsin/blomme chutney og Grillet appelsinglaseret and
Drengene fra Gastromand har Confit de Canard, også kendt som confiterede andelår, på menuen
Nadia fra Foodfanatic har også lavet Confit de Canard – og kan derudover friste med Andebryst med karamelliserede løg og rødvinssauce og Andeconfit med rosastegt andebryst, rødbeder, syltede løg og portvinssauce
Søren fra Gastromad foreslår Andebryster med butternut-blåbær puré og en grillet gåsesteg til julemiddagen
Kristian Kokkekniv har lavet en Perfekt andesteg
Sara fra Saras Madunivers serverer både Langtidsstegt and og Chilistegte andelår med gudommelig kanelsky & rødbede/æblefad
Kasper fra Bergholts Opskrifter byder på både den traditionelle and og et par twistede variationer
Lars fra Sjønne’s Mad går imod strømmen med sin Farserede vildgås med rødbedepuré og perlebyg
Nada fra La Cucina Nada har lavet Andebryst med brasede søde kartofler og blommesauce, Ribbensteg med æble-sennepsfyld, perlebygsalat, sursød blommekompot og syltede selleri
Carsten fra The Cooking Affair serverer Langtidsstegt and og Flæskesteg på grill
- Rødkål, Kartofler, Sauce og andet tilbehør
Søren fra Gastromad har Julesauce (eller sovs!) på bloggen
Kristian Kokkekniv har en Hjemmelavet rødkål med appelsin, vanilje og figner på menuen
Kasper fra Bergholts Opskrifter har lavet en lækker hjemmelavet rødkål og Andefonden til saucen
Nada fra La Cucina Nada har lavet en Hjemmelavet rødkål, Clementingelé med stjerneanis og en lækker Grønkålssalat
Martin fra Rigeligt Smør byder på Hjemmelavet rødkål
Malou fra Klidmoster har både en Rødkål i römertopf og en Rødkål med lakrids samt Glaserede kastanjer
Heidi fra Heidis Verden og Heidis Low Carb Verden kommer med nogle friske alternativer til rødkålen med Æble/porresalat, Grønkåls & rosenkålssalat med mayodressing, Ovnstegte rodfrugter samt Rødkålssalat og grillede brune kartofler,
- Desserten
Anne fra Anne au Chocolat frister med Hjemmelavet kirsebærsauce
Malou fra Klidmoster har lavet Perlebyg-alamande, Svesketrifli, Appelsinsauce, Kirsebærsauce, Risengrød i römertopf og Vaffelklatkager
Kim fra Grillkokkerier byder på Risengrød med kanelsukker-crutoner og appelsin sirup
Kasper fra Bergholts Opskrifter serverer Svesker i Rasteau med kanelfløde og chokoladespåner
Lasse fra Madarkitekterne laver en moderne Risalamande
Sif fra Anarkistens Ægte Kogebog spiser klassisk Risalamande
Ann-Christine fra Valdemarsro laver Risalamande med appelsinsauce og karamelliserede mandler
Julefrokosten
Nada fra La Cucina Nada byder på Ølmarineret flæsk med rødbeder og æble-lakrids chutney
Hanne fra Hanne K’s verden har to slags Anderilletes her og her samt Stegte sild, Æbleflæsk og Levelerpostej på julefrokostbordet
Malou fra Klidmoster frister med Sildesalat, Stegte sild i balsamico og lakrids, Marinerede sild i portvinsgløgg, Rødbedechutney, Rødbedesild, Karrysalat, Leverpostej, Æbleflæsk, Sylte, Stegte sild i eddike og Andesylte
Kasper fra Bergholts Opskrifter har lavet Anderullepølse
Kim fra Grillkokkerier har Rødspættefilet med remoulade og Røget ål på grill på menuen
Lars fra Sjønnes Mad serverer Tartelet med confiteret canadagås og blåbærkompot og Rillette af canadagås
Ulrik fra Spisekammeret byder på Hjemmelavet leverpostej
Heidi fra Heidis Verden og Heidis Low Carb Verden laver Karrysalat og Syltede rødbeder
Signe fra Signes Mad fylder maverne med Anderillettes, Gravad laks, Grønlangkål, Lammerullepølse, Sylte, Medisterpølse og Leverpostej
Carsten fra The Cooking Affair byder på Glaseret skinke med julegrøntkål og Æbleflæsk
Drikkelse
Rikke fra Abelikate har et bud på en dejlig gløggessens med kirsebær
Kasper fra Bergholts Opskrifter byder på den franske version af gløggen, vin chaud
Nada fra La Cucina Nada varmer sjælen med en Æbletoddy og Gløggessens
Hanne fra Hanne K’s verden byder på en Julesnaps med citrus og stjerneanis
Malou fra Klidmoster serverer 2 varme drikke at lune sig på, den alkoholfrie Granatæble & appelsin samt Hyldeblomst & hvidvin, en “kraftkarl” af en Gløggessens og en Lakridssnaps
Heidi fra Heidis Verden og Heidis Low Carb Verden serverer Varm vinterdrik med chili