Kære madblogger, lidt information om Findeopskrifter.dk

Nedenfor udkast forfattet af madblogger Søren Quist til mailudsending til de madbloggere, der med eller uden deres viden får deres kvalitetsindhold høstet og vist på Findeopskrifter.dk

—-

Kære madblogger!

Vi er en gruppe dedikerede madbloggere fra Facebook-gruppen ”Madbloggernes himmel”, der tæller 166 madbloggere, og vi skriver til dig, fordi vi har fundet din blog på Findeopskrifter.dk

Vi vil i den forbindelse gerne fortælle lidt om, hvordan Findeopskrifter fungerer, og hvad siden gør ved din blog. Udadtil og ved første øjekast ser alt tilforladeligt ud. En søgemaskine, der hjælper forbrugeren med at finde den rette opskrift på de mange hundrede danske madblogs. Søgemaskiner som Findeopskrifter.dk har altid det ene formål at virke som en indtægtsgivende forretning for indehaveren. Den skal tiltrække en masse trafik og kan på det grundlag sælge annoncer. Det er der som sådan ikke noget galt med. Det er måden Findeopskrifter gør det på, der har fået os op af stolen.

I denne mail vil vi ikke gå ned i alt for tekniske detaljer, men blot beskrive, hvordan det forgår. På denne blog kan du finde den tekniske dokumentation af problemet http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/

I grundtræk bruger Findeopskrifter din blog til at få kunder i butikken. Det gør de ved, at du tilmelder din blog og giver dem lov til at vise dit indhold mod at få trafik fra deres side. På de links tilbage til din blog har de været så kreative at tilføje en såkaldt no-follow-attribut. Og hvad er det så for en fyr? Jo det er en lille besked til søgemaskinerne om, at linket ikke er sikkert og derfor ikke skal tælles med, når siden skal ”rangeres” – med andre ord, hvor højt oppe på f.eks. Google din blogs sider skal vises. Dertil kommer, at Findeopskrifter beder om at få tilføjet et lille badge — logo om man vil — på den tilmeldte blog. Det tilføjer fuld linkværdi fra samtlige sider på din blog til Findeopskrifter.

Det betyder at Findeopskrifter stille og roligt bliver flyttet op ad listen i søgemaskinerne, og din blog bliver flyttet ned. Det er ekstremt vigtigt for en blog, der ønsker reelle læsere, at den er til at finde på Google, og ikke først efter en endeløs række links fra Findeopskrifter. Det betyder også, at de kan tage trafikken på din side og sælge den, da den nu pludselig er blevet til trafik på deres. I vores verden er det en umådelig lidtet sympatisk måde at drive forretning på.

Mange af os har fra starten studset over Findeopskrifter og har derfor ikke tilmeldt os trods gentagende forespørgsler fra Findeopskrifter. De, der nåede at tilmelde sig, har haft svært ved at komme ud igen, men er på forlangende blevet frigjort.

Vi kan ikke bestemme over din blog eller dine valg. Men nu ved du, hvordan de opererer, og hvad konsekvensen er af dette. Vi beder blot om, at du tænker lidt over det. Skal dit arbejde være deres brød? Eller vil du ikke finde dig i at blive udnyttet? Vi finder os ikke i det, og vil gerne hjælpe dig, hvis du heller ikke vil tjene som en lille brik i Findeopskrifters puslespil.

Meld dig ud af Findeopskrifter og vær med til at sende et signal om, at man ikke bør kunne lukrere på andres arbejde på denne uærlige måde. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan få Findeopskrifter til at opføre sig ordentligt og behandle os og vores arbejde med respekt.

Med venlig hilsen

Madbloggernes himmel